Mjesečna arhiva Juli 2014

CALL FOR STUDENTS – SUMMER SCHOOL IN ISTANBUL AND KOSZEG – DEADLINE 15 JULY

In the framework of the ANNA LINDH CHAIRS FOR INTERCULTURAL DIALOGUE
IN THE EURO-MEDITERRANEAN REGION PROGRAMME, the ALF is selecting
around 20 students to participate in: The II Anna Lindh - La Caixa Chair Summer School at Sabanci University in Istanbul, Turkey, to take place from the 8th to the 12th of September 2014;
- The two-day Workshop

Detaljno

Foto konkurs “Napravimo bolji svijet”

IREX, međunarodna neprofitna organizacija koja se bavi promovisanjem pozitivnih promjena na globalnom nivou, otvorila je takmičenje za fotografe. Na konkursu mogu učestovati profesionalni ili amaterski fotografi širom svijeta stariji od 18 godina.
Rok za prijave je 18.07.2014.
Više informacije na link:

Detaljno

Summer School “Prejudice, Genocide, Remembrance” in Budapest, Hungary

The Summer School combines substantive education with skills training. In its methodology it combines collective-memory workshops with the discussion of relevant cases of human rights violations and the teaching of skills to prevent and counter these violations.

Link: http://www.mreza-mira.net/9786-summer-school-prejudice-genocide-remembrance/

Detaljno

Mini grantovi – Obojimo svijet

Mini grantovi – Obojimo svijet! su namjenjeni mladim ljudima, članovima/icama omladinskih organizacija ili neformalnih grupa, i dio su projekta “Mladi protiv rodno zasnovanog nasilja”. Da bi ste dobili mogućnost apliciranja na Mini grantove do 1000 KM, potrebno je da živite u jednoj od 9 zajednica u kojima će se održati prezentacije i info

Detaljno

Post kroz različite religije svijeta

SPAJALICA 18.07.2014. godine organizuje predavanje na temu “Post kroz različite religije svijeta”. Predavač je Edin Tule, psiholog i teolog koji drži predavanja širom Evrope.

Link: http://www.mreza-mira.net/9752-post-kroz-razlicite-religije-svijeta/

Detaljno

Anna Lindh News: New Report exposes value trends and perceptions across the Mediterranean

EN/FR/AR- New Report exposes value trends and perceptions across the Mediterranean

European citizens and those in countries on the southern and eastern shores of the Mediterranean have a growing appetite for mutual knowledge, but face the reality of an alarming rise of xenophobic and sectarian trends impacting on social cohesion across the

Detaljno

Stipendije za studij na Univerzitetu Utrecht

Univerzitet Utrecht nudi 55 stipendija talentovanim studentima iz cijele Evrope za dodiplomski i master studija na ovom univerzitetu.

Rok za prijave je 01. septembar 2014. godine.

Više informacije na link:
http://nvovijece.ba/index.php/informacije/lanci/1116-stipendije-za-studij-na-univerzitetu-utrecht

Detaljno

Data kamp – Edukativni program o data novinarstvu

Mediacentar Sarajevo, Centar za društvena istraživanja Analitika i European Journalism Centre pozivaju novinare i studente novinarstva iz BiH na Data kamp – Edukativni program o data novinarstvu koji se održava od 10. do 14.8.2014. u Mediacentru Sarajevo.
Saznajte više o data novinarstvu – kako da pronađete, analizirate i vizuelno predstavite

Detaljno

Konferencija “Civilno društvo kao faktor za promjenu”

Ludwig Boltzmann Institut za Ljudska prava iz Beča organizuje konferenciji na temu “Civilno društvo kao faktor za promjenu” koja će se održati od 07.09.2014 do 10.09.2014 u Beču.
Konferencija koja je početak procesa, održat će se od 07-10 Septembra 2014 u Beču. Pozivamo civilno društvo da učestvuje na konferenciji.
Poziv je otvoren do

Detaljno

Volontiraj na 6. KALEIDOSKOPu!

6. Međunarodni festival umjetnosti mladih KALEIDOSKOP održaće se u Tuzli, od 5. do 10. avgusta 2014. godine. Kao i prethodnih godina, važnu ulogu u ostvarivanju naših ciljeva imaju volonterke i
volonteri koje/i svojim dobrovoljnim radom i entuzijazmom razvijaju Festival u jedan od najbitnijih događaja u Tuzli i Bosni i Hercegovini.
Poziv je

Detaljno
1 2