IMIC - "Zajedno"
INTERNACIONALNI, MULTIRELIGIJSKI I INTERKULTURALNI CENTAR

download-slika

Preuzimanje fotografija sa Okruglog stola održanog u hotelu Posavina u Brčkom 12. 03. 2019. g.

 

Fotografije su smještene na serveru Dropbox servisa. Sve slike su komprimirane u jedan fajl naziva “brcko-12-03-2019.zip”

Nakon preuzimanja ZIP datoteke potrebno je da na svom kompjuteru izvršite dekomprimiranje (ekstrakciju) sa WinZip ili WinRar alatom. Može poslužiti i svaki drugi alat koji podržava ekstrakciju ZIP datoteka.

KAKO SKINUTI SLIKE

Prvo treba kliknuti na plavu ikonu “Download” koja se nalazi na početnoj stranici IMIC portala. Link je pri samom dnu stranice.

Izgleda ovako…

 

 

 

Ovaj link vodi na Dropbox server gdje se nalazi datoteka za download.

Dobit ćete ovaj prozor:

U krajnjem desnom gornjem kutu je dugme za preuzimanje arhivirane ZIP datoteke “Download“.

Kliknite na to dugme, pa na “Direct download” (vidi sliku iznad).

Nakon toga vaš browser bi trebao pokrenuti proces preuzimanja datoteke. Na vama je da odredite mapu za preuzimanje (u slučaju da vam ta opcije nije podešena na način da se preuzimanje datoteka vrši automatski u unaprijed postavljeni direktorij) i da potvrdite akciju preuzimanja.

Datoteka je veličine cca 60 MB i za par sekundi bit će skinuta na vaše računalo (ovisno o brzini vaše internet veze).

PREGLED FOTOGRAFIJA BEZ DOWNLOADA

Fotografije možete pregledati izravno u browseru bez potrebe da ju skidate na svoj kompjuter.

U istom prozoru kao na slici gore kliknite na datoteku “brcko-12-03-2019” (plava ikona) koja se nalazi na lijevoj strani prozora (vidi sliku).

Nakon toga će vam se otvoriti novi prozor s popisom fotografija od 01.JPG pa do 41.JPG

Dovoljno je da kliknete na bilo koju fotografiju ona će vam se otvoriti u prozoru vašeg browsera.

Budući da su sve slike u kompimiranoj ZIP datoteci nećete ih moći listati nego ćete morati učiniti korak natrag pa onda ponovo birati drugu fotografiju i tako redom.

Za skidanje pojedinačnih slika bit će vam poteban poseban alat ili malo snalažljivosti…

A evo kako da jednostavno na svoj kompjuter prebacite pojedinačno sliku, bez da ih morate skidati sve u komprimiranoj datoteci.

Podijelite zaslon svog monitora na dva dijela na način da vam jednu polovinu (ili dio) zauzme Windows Explorer (Windows preglednik datoteka) a na drugoj polovini zaslona neka vam bude otvoren vaš browser (Internet preglednik). Kada u browseru otvorite sliku koju želite skinuti na svoj kompjuter tzv. metodom Drag and Drop (povuci i spusti) kliknite lijevom tipkom miša na sliku i bez otpuštanja lijeve tipke prenesite mišem sliku na bijelu površinu vašeg Windows Explorera. Zatim pustite lijevu tipku miša i slika bi se trebala zalijepiti na tom mjestu, Sada sa slikom možete uporavljati na vama željeni način.

Isti je postupak za sve preostale slike koje želite skinuti na svoj kompjuter.

SLIKE U VEĆOJ REZOLUCIJI

Rezolucija ovim slikama, radi lakše manipulacije istih, smanjena je na polovinu. Za punu velilčinu slike obratite se administratoru portala.