IMIC - "Zajedno"
INTERNACIONALNI, MULTIRELIGIJSKI I INTERKULTURALNI CENTAR

Poboljšavanje usluga Biblioteke IMIC-a

0

Poboljšavanje usluga Biblioteke IMIC-a započelo je kao projekat kroz saradnju između IMIC-a i Aleksandrijske biblioteke 2008. godine. 2009. godine potpisan je Memorandum o saradnji čime su definirane aktivnosti koje je potrebno poticati u nastupajućem periodu poput razmjene znanja i iskustava, razmjene knjiga i bibliotekara, razmjene stručnjaka i saradnje na pojedinačnim projektima između ove dvije institucije.

Počelo je opremanje IMIC-ove biblioteke i katalogizacija knjiga. IMIC je pristupio sistemu Cobiss i Virtualnoj biblioteci Bosne i Hercegovine potpisivanjem ugovora sa Nacionalnom univerzitetskom bibliotekom BiH. Obnovljene su prostorije biblioteke i biblioteka je proširena novim odjelom u prostorijamaCentra Tišina u sjevernoj Bosni.

IMIC redovito prima serijske i monografske publikacije koje se uvrštavaju u fond biblioteke. Ona se nastoji osavremeniti i učiniti dostupnija čitateljima i putem websitea, i on-line pristupa katalogu knjiga. Ovaj projekat se nastavlja u skladu sa raspoloživim financijskim i drugim sredstvima i nastojat će se što više prilagoditi ambicijama i potrebama čitatelja i korisnika biblioteke. Mogućnost učlanjenja u IMIC-ovu biblioteku može se ostvariti putem e maila na adrese imic@imic.ba ili bimic@imic.ba, tako što ćete ostaviti svoje ime i prezime i kontakt telefon.

Čitateljima je također omogućem proistup on-line Biblioteci IMIC-a putem korisničkih imena i šifri koje se mogu dobiti prilikom učlanjenja.

Godišnja članarina za pojedince iznosi 20 KM, a za institucije 100 KM.

OSTALE VAZNE I KORISNE BIBLIOTEKE::
Biblioteka XX vek

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Odgovorni ste za sav sadržaj u Vašim komenatarima. Naš portal ne može preuzeti odgovornost za sadržaj vaših postova.