IMIC - "Zajedno"
INTERNACIONALNI, MULTIRELIGIJSKI I INTERKULTURALNI CENTAR

Upis na master studij Međureligijski studiji i izgradnja mira za akademsku 2017/2018. godinu

0

Fakultet islamskih nauka Univerziteta u Sarajevu, Katolički bogoslovni fakultet Univerziteta u Sarajevu i Pravoslavni bogoslovski fakultet Sveti Vasilije Ostroški u Foči Univerziteta u Istočnom Sarajevu (u daljem tekstu: fakulteti)

najavljuju pokretanje ZAJEDNIČKOG MASTER STUDIJA MEĐURELIGIJSKI STUDIJI I IZGRADNJA MIRA U ŠKOLSKOЈ 2017/2018.g.

Master program traje jednu akademsku godinu (60 ECTS), a njegov uspješan završetak donosi diplomu drugog stupnja i zvanje: Master iz međureligijskih studija i izgradnje mira.

Link za predprijavu na Master studij (https://goo.gl/bcxFTr)

Interdisciplinaran karakter drugog ciklusa studija sastoji se u tome što je zajednički Master studij organiziran iz znanstvenih oblasti međureligijskog studija i izgradnje mira. Aplikativni karakter master studija zajamčen je na način da se međureligijska prizma komplementira uvođenjem akademske oblasti izgradnje mira u međureligijskom društvenom kontekstu.
– Pravo upisa na Master imaju kandidati sa završenim odgovarajućim prvim ciklusom studija koji se vrednuje s najmanje 240 ECTS studijskih bodova, kao i diplomirani kandidati koji su završili studij po predbolonjskim nastavnim planovima i programima (4. godine). Pravo upisa također stječu studenti koji su završili petogodišnji integralni studij (I. i II. ciklus) na Katoličkom bogoslovnom fakultetu od 300 ECTS bodova.
– Fakulteti jamče ravnopravnost svih pristupnika i obavlja klasifikacija i odabir kandidata za upis na temelju slijedećih kriterija:
– uspjeh u prethodnom obrazovanju;
– vrsta završenog obrazovanja;
– uspjeh na klasifikacijskom ili drugom ispitu;
– intervju s pristupnikom;
– posebno znanje, vještine ili sposobnosti;
– specifični kriteriji teoloških fakulteta.Strani državljani upisuju se na studij pod jednakim uvjetima kao bosanskohercegovački državljani, ali se sukladno odluci nadležnoga državnog tijela ili visokih obrazovnih institucija od njih može tražiti plaćanje dijelomične ili pune cijene studija.

VIŠE INFORMACIJA

Preuzeto sa: www.kbf.ba

Ostavite odgovor

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Odgovorni ste za sav sadržaj u Vašim komenatarima. Naš portal ne može preuzeti odgovornost za sadržaj vaših postova.